Advocaat geweld

Advocaat geweld Eva Kool behandelt veel geweldsmisdrijven. Ze heeft ruime ervaring in zaken die gaan over (meervoudige) moord, doodslag, zware mishandeling, openlijk geweld, huiselijk geweld en diefstal met geweld (straatroof, ripdeals).

Huiselijk geweld

Er wordt gesproken van huiselijk geweld als er geweld wordt gebruikt in huiselijke kring. ‘Huiselijk’ betekent niet dat het geweld thuis of in huis heeft plaatsgevonden. Het gaat om de verhouding tussen verdachte en slachtoffer. Huiselijk geweld kan meer zijn dan ‘alleen’ slaag. Het kan ook bestaan uit geweld dat geen zichtbare sporen achterlaat.

Als u wordt verdacht van huiselijk geweld is het belangrijk om onmiddellijk contact op te nemen met Eva Kool. Er worden veel valse aangiftes gedaan. Mensen hebben verschillende redenen om te liegen over huiselijk geweld. Ook worden aangiftes gedaan die de werkelijkheid verdraaien. Denk daarbij aan het terugslaan; slaan uit een soort van gevoeld noodweer.
Eva Kool helpt u bij het duidelijk verwoorden van hoe het echt is gegaan, wat er wel en vooral niet is gebeurd.

Openlijk geweld

Van openlijk geweld is sprake als er geweld wordt gebruikt tegen personen of zaken op een openbare plaats of een plaats die zichtbaar is. Denk daarbij aan een vechtpartij op straat, maar ook aan vernieling van een prullenbak in een park. Let op: soms wordt iemand die zoiets filmt ook als verdachte gezien. Wordt u of uw kind verdacht van openlijk geweld? Neem dan contact op met Eva Kool.

Overige soorten van geweld

Als u wordt verdacht van een (zwaarder) geweldsmisdrijf zoals moord, doodslag, diefstal met geweld en zware mishandeling, is het belangrijk onmiddellijk contact op te nemen. Samen met u zal Eva Kool uw procespositie bepalen: verklaren, zwijgen en alles er tussenin. Bij geweldsmisdrijven geldt dat politie en justitie vaak meer tijd nodig heeft bij het verzamelen van (technisch) bewijs, waardoor de verdediging soms steeds voor verrassingen kan komen te staan. Een ervaren en wendbare advocaat is, zeker bij zwaardere zaken, een absolute must.

Ook later in het strafproces is het belangrijk om een ervaren advocaat als Eva Kool aan uw zijde te hebben. Denk daarbij aan het horen van getuigen, het vragen van contra-expertise en een goed advies over het al dan niet meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek.

Gevolg van geweldsmisdrijven voor VOG

Maar ook voor lichtere zaken, zoals mishandeling, is het verstandig om u door een ervaren advocaat te laten verdedigen. Zelfs een lichte veroordeling kan een probleem zijn bij het aanvragen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG). Die heeft u nodig voor veel banen. Vragen om een juiste formulering in het vonnis kan later een hoop ellende voorkomen.

Stel vrijblijvend uw vraag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *