Pro Deo advocaat Rotterdam

Eva Kool werkt niet alleen voor betalende klanten maar ook als pro Deo advocaat in Rotterdam. Heeft u een advocaat nodig, maar kunt u die niet zelf betalen? Bijvoorbeeld omdat u geen of een laag inkomen hebt? Dan betaalt de overheid een deel van de kosten. U betaalt dan een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen. Dit noemen we gesubsidieerde rechtsbijstand, beter bekend als pro Deo.

Pro Deo advocaat Rotterdam Eva Kool staat u altijd bij. Ook bij een lager inkomen.

Betekenis Pro Deo

Pro Deo betekent letterlijk: ‘voor God’. Het is de aanduiding voor diensten die gratis worden verricht. De uitdrukking vindt haar oorsprong in de opvatting dat goede werken voor de armen die door hen niet betaald kunnen worden, uiteindelijk door God zullen worden beloond. De term wordt vooral gebruikt voor advocaten die cliënten tegen een zeer geringe vergoeding bijstaan.

Wat is gesubsidieerde rechtsbijstand?

Heeft u een juridisch probleem dat u niet zelf kunt oplossen? Bijvoorbeeld voor een strafzaak, familiezaak of jeugdrecht? Wilt u een advocaat inschakelen, maar u kunt deze deskundige niet betalen? De Wet op de Rechtsbijstand regelt dat mensen die geen advocaat kunnen betalen een deel van de kosten vergoed kunnen krijgen. Dit heet gesubsidieerde rechtsbijstand. De Raad voor Rechtsbijstand controleert of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand en stelt de eigen bijdrage vast. Die moet u dan aan de advocaat betalen.

Ik regel uw aanvraag gefinancierde rechtsbijstand

Om uw kosten vergoed te krijgen hoeft u alleen uw persoonsgegevens zoals naam, adres en BSN aan mij door te geven. Ik regelen de rest voor u.