Kind erkennen

Als kinderen binnen een huwelijk (of geregistreerd partnerschap) zijn geboren, heeft de vader ze automatisch erkend en hebben beide ouders gezag over hen. Beide ouders mogen bepalen wat het beste is voor het kind. Maar steeds meer kinderen worden buiten het huwelijk geboren. Dan heeft u dus niet automatisch zeggenschap als ouder. Advocaat Eva Kool kan uw kind erkennen in Rotterdam maar werkt ook landelijk.

Uw kind erkennen in Rotterdam kunt u regelen via advocaat Eva Kool.

Erkenning kind geeft rechten en plichten

Door het kind te erkennen, ontstaat er in elk geval juridisch gezien een relatie. De vader wordt juridisch vader en is niet alleen maar een verwekker. Dit brengt rechten en plichten met zich mee. Denk aan alimentatieverplichting, een recht op omgang en erfrechtelijke aanspraken.

Als u het kind heeft erkend, is er nog geen sprake van gezamenlijk gezag. U heeft dan dus nog niet het recht om mee te beslissen over de opvoeding.

Werkt één van de ouders niet mee met de erkenning? Dan kan de andere ouder om vervangende toestemming tot erkenning vragen. Eva Kool helpt u hierbij graag.

Pro Deo advocaat

Vaak is het mogelijk om zaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra zij uw zaak in behandeling neemt. Het kantoor werkt waar mogelijk altijd op Pro Deo basis.

Stel vrijblijvend uw vraag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.