Echtscheiding

Bij een echtscheiding komt veel kijken, nog los van alle emoties. Er moet bijvoorbeeld worden gekeken naar het pensioen, de woning en het vermogen. Ook zijn er afspraken nodig over de eventuele kinderen, zoals waar ze wonen, en wanneer zij bij de ene ouder zijn en wanneer bij de andere. Dit soort afspraken staan in een ouderschapsplan. Dit plan wordt samen met het verzoek tot echtscheiding ingediend bij de rechtbank.

Uit elkaar na samenwonen

Als u samenwoonde en uit elkaar gaat, is het de vraag of er een samenlevingsovereenkomst is. Is dit zo? Dan moeten de afspraken die daarin staan worden nageleefd. Is er geen samenlevingsovereenkomst? Dan moet u afspraken maken om de gezamenlijke zaken te verdelen. Zoals de woning, de inboedel en andere gemeenschappelijke bezittingen. Ook moeten er afspraken komen over de zorg voor eventuele kinderen en de kinderalimentatie.

Pro Deo advocaat

Vaak is het mogelijk om zaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra zij uw zaak in behandeling neemt. Het kantoor werkt waar mogelijk altijd op Pro Deo basis.

Stel vrijblijvend uw vraag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.